Spletna kamera
Virtualni sprehod
en sl
en sl

ZIPLINE
Spust po jeklenici

Ste pripravljeni, da preletite planiško letalnico in se prelevite v slovenske orle?

1151 m

Nadmorske višine

202 m

Višinske razlike

566 m

Dolžina spektakularnega spusta

85 km/h

Najvišje izmerjena hitrost

Najstrmejši zipline na svetu

Doživite občutke svetovnih junakov, ki se spuščajo po legedarni planiški letalnici!

Rezerviraj termin ali
kupi darilni bon

POSTOPEK SPUSTA

1. Rezervacija in prihod

Rezervacija in prihod

Če si želite zagotoviti spust, si predhodno rezervirajte mesto. Rezervacijo opravite preko spleta, telefona ali e-pošte.
Priporočamo, da pridete na recepcijo centra (osrednji objekt nasproti letalnice) vsaj 15 min pred spustom.

2. Predstavitev in priprava opreme

Predstavitev in priprava opreme

Naši inštruktorji vam bodo prijazno razložili celoten postopek spusta, razdelili opremo, odgovorili na morebitna vprašanja in vas napotili na sedežnico.
Vsak udeleženec spusta bo prejel varovalni pas, čelado in v nahrbtniku voziček, ki bo primeren vaši telesni teži.

3. Vožnja na vrh planiške letalnice

Vožnja na vrh letalnice

Vožnja z dvosedežnico na vrh letalnice bratov Gorišek traja 8 minut. Na vrhu vas bodo pričakali naši inštruktorji, ki vas bodo seznanili z zadnjimi podrobnostmi pred spustom.

4. Nepozabnih 566 metrov spusta

Nepozaben spust

Za konec sledi še 566 metrov občutka popolne svobode in nepozabne adrenalinske pustolovščine.

Zipline doživetje traja približno 45 min

Obvezna predhodna rezervacija termina

Zbirno mesto v osrednjem objektu 15 min pred vašim terminom

Priporočamo športna oblačila in obutev

DARILNI BON

Bi nekoga radi razveselili z darilnim bonom?
Bodite izvirni in podarite svojim najbližjim nepozabno dogodivščino v Planici!

POGOSTA VPRAŠANJA

Spodaj smo zbrali najbolj pogosta vprašanja glede zipline spusta.
Rezervacijo za spust lahko opravite preko telefona ali elektronske pošte. Plačilo izvedete na blagajni Nordijskega centra ob vašem prihodu. V izogib vrsti pa nakup lahko izvedete tudi preko spleta.
Rezervacija spusta ni obvezna, vendar jo pa zelo priporočamo. V kolikor rezervacije nimate, potem vam spusta žal ne moremo zagotoviti. V poletnih mesecih je zanimanje zelo veliko, zato se lahko zgodi, da bodo ob vašem prihodu vsi termini že zasedeni.
Ob prihodu v Planico se najprej oglasite na recepciji v osrednjem objektu (okrogel objekt nasproti letalnice), kjer boste prejeli vstopnice. Šele nato se odpravite na spodnjo postajo ziplina, kjer vas bodo pričakali naši inštruktorji. Priporočamo, da ste v Planici vsaj 15 min prej.
Celotno zipline doživetje traja približno 45 min.
Seveda ne! Na vrh letalnice se boste odpeljali s sedežnico, ki se nahaja približno 300 metrov stran. Vožnja s sedežnico na vrh traja 8 minut.
Vso potrebno opremo boste prejeli pri nas. Naši inštruktorji vas bodo opremili z varnostnim pasom in čelado. Prav tako boste prejeli voziček, ki bo primeren vaši telesni teži. Predlagamo le športna oblačila in obutev. Dolgi lasje naj bodo speti v čop. V poletnem času natikače lahko spravite v nahrbtnik, ki ga boste prejeli skupaj z opremo.
Za zipline spust ne potrebujete dodatnega predznanja. Naprava je primerna za udeležence, ki so starejši od 10 let, nimajo psihofizičnih težav, povezanih z višino in bi uporaba naprave zanje ali za druge predstavljala zdravstveno ali kakršnokoli drugo nevarnost ali tveganje. Telesne omejitve so povezane predvsem z minimalno in maksimalno težo in višino. Vsak udeleženec se je dolžan pred spustom in ob prejemu osebne varnostne opreme stehtati, tako da osebje lahko preveri skupno težo.
Minimalna teža z opremo ne sme biti manjša od 30 kg, maksimalna teža z opremo pa ne sme presegati 120 kg(*** teža osebne varnostne opreme znaša cca. 5 kg).
Minimalna zahtevana višina za samostojni spust: 140 cm.
V primeru tandemskega spusta se le tega v spremstvu staršev ali skrbnikov lahko udeležijo tudi otroci od 5.leta dalje in z minimalno višino 120 cm, pri čemer skupna masa obeh udeležencev z opremo prav tako ne sme presegati 120 kg.
Pri zipline spustu je potrebno upoštevati določene zdravstvene omejitve, in sicer:
1.Osebe, ki so pod vplivom alkohola, drog ali drugih substanc, ki zmanjšujejo psiho-fizične sposobnosti
2.Osebe, ki imajo poškodbe hrbtenice
3.Osebe s povišanim krvnim tlakom ali boleznimi srčno-žilnega sistema
4.Nosečnice
5.Osebe z epilepsijo
6.Osebe, ki so imele operativni poseg pred manj kot 6. meseci
7.Osebe, ki so imele operativni poseg na očeh pred manj kot 3. meseci
8.Gibalno ovirani – potrebno jih je opozoriti na možnost povzročanja bolečin – udeležba samo na lastno odgovornost – obvezna predhodna najava
Slabo vreme ni vzrok, da spust odpade. Spusti so namreč mogoči v temperaturnem razponu med -10°C in +40°C, v primeru dežja in sneženja. Ob resnično neprimernem vremenu (neurje, strele, toča, žled, močan veter) pa spust odpovemo. V tem primeru vas bomo obvestili in rezervacijo odpovedali oziroma jo prestavili na drug želeni termin.
Spust po jeklenici je izredno varna aktivnost. Ko ste enkrat vpeti na jeklenici, ste povsem varni. Vsa varnostna oprema, ki jo uporabljamo pri aktivnosti in vsa osebna varnostna oprema udeležencev izpolnjujejo varnostni standard EN 15667-1. Strokovno izobraženo in usposobljeno osebje vam bo podrobno razložilo potek spusta.
Celoten potek vašega spusta bo popolnoma avtomatiziran, s čimer smo odpravili možnost človeške napake. V sklopu sistema so nameščeni trije med seboj neodvisni zaviralni sistemi, ki zagotavljajo 100% varnost.
Pred spustom vas bomo podrobno seznanili o varnostnih vidikih spusta ter o pravilnem načinu uporabe osebne varnostne opreme.
Skoraj! Jeklenico odstranimo le v sredini meseca februarja in jo nazaj postavimo v mesecu aprilu zaradi vsakoletnega zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih oziroma poletih. V poletnih mesecih tako zipline obratuje skoraj vsak dan, medtem ko pozimi večinoma med vikendi.
Obratovalni čas je odvisen tudi od vremenskih razmer in letnega časa. Predlagamo, da preverite proste termine pod gumbom “Rezerviraj” ali pa nas pokličite oziroma pošljite e-mail.
Za skupine je mogoč dogovor o rezervaciji izven obratovalnega časa. Minimalno število oseb v skupini je 10.
Niste našli vseh informacij?

Pokličite ali pišite nam in z veseljem vam bomo pomagali.