Spletna kamera
Virtualni sprehod
sl
sl

GIBALNO OVIRANI

Planica je športno središče vseh.
Športni objekti Nordijskega centra Planica so zasnovani tako, da so dostopni čisto vsem.

Osrednji objekt

Za gibalno ovirane obiskovalce so že ob prihodu v Planico urejena parkirna mesta neposredno pred osrednjim objektom. Prilagojeni so vsi dostopi in sanitarije; v objektu je na voljo tudi dvigalo, s katerim se lahko zapeljete na vrh razgledne ploščadi, od koder se vam odstre prekrasen pogled na julijske vršace.

Hotel Dom Planica

Športni hotel je v celoti prilagojen gibalno oviranim gostom.

Aktivnosti in ogled Planice

V Planici ne poznamo ovir, pač pa le izzive, zato se bomo po najboljših močeh potrudili, da vam bo Planica ostala v najlepšem spominu.
Predlagamo, da nas pokličete in skupaj se bomo dogovorili o možnostih vašega obiska in aktivnostih, ki bi jih želeli preizkusiti.
Vožnja s panoramsko sedežnico na vrh letalnice bratov Gorišek je možna tudi za osebe na invalidskem vozičku, vendar le ob pomoči spremljevalca. Potrebna je predhodna najava, da vam bomo pri tem lahko pomagali. Dostop do spodnje postaje sedežnice je mogoč po asfaltni cesti ali z avtomobilom. Dvosedežnica vas nato popelje na vrh letalnice bratov Gorišek, kjer na zgornji postaji lahko izstopite. Do naleta letalnice vas loči nekaj deset metrov ravne makadamske poti. Čisto do vrha naleta letalnice (razgledna ploščad) pa je približno 20 stopnic.

Skupine

Po predhodni najavi bomo za vas pripravili tudi vodeni ogled s prilagojenim programom. V kolikor boste želeli, se lahko na vrh letalnice bratov Gorišek peljete s panoramsko sedežnico.