Spletna kamera
Virtualni sprehod
sl
sl

VETROVNIK

Uresničite svoje sanje in poletite!

maksimalna hitrost
do 250 km/h

2 ali 3 minuti svobodnega letenja

aktivno, zabavno in adrenalinsko

Nepozabno doživetje v zraku

Letenje v vetrovniku Nordijskega centra Planica je edinstvena in popolnoma varna izkušnja. Poiščite nekaj novega, izvirnega in nadvse zabavnega.

Doživetje traja približno
45 min

Obvezna predhodna rezervacija termina

Zbirno mesto 10 min pred vašim terminom

Priporočamo športna oblačila in obutev

Vetrovnik Planica

Rezerviraj termin ali
kupi darilni bon

POSTOPEK LETENJA

REZERVACIJA
in prihod

PREDSTAVITEV
IN PRIPRAVA
NA LETENJE

LETENJE

Za letenje v vetrovniku je obvezna predhodna rezervacija. Rezervacijo oziroma nakup izvedete preko spleta. Priporočamo, da pridete na recepcijo centra (osrednji objekt nasproti letalnice) vsaj 10 min pred vašim terminom.
Naši inštruktorji vam bodo prijazno razložili celoten postopek letenja, razdelili opremo in odgovorili na morebitna vprašanja. Vsak udeleženec vetrovnika bo prejel čelado, čepke za ušesa in kombinezon za letenje. Kombinezion boste oblekli preko svojih oblačil.

V vetrovnik boste vstopili skupaj z inštruktorjem, ki vam bo pomagal osvojiti pravilen osnovni položaj. Ko se boste navadili na močan zračni tok, vas bo inštruktor spustil in vam omogočil letenje 2 metra nad tlemi. V vetrovnik boste vstopili večkrat po 1 minuto (2x 1 minuta ali 3x 1 minuta).

DARILNI BON

Bodite izvirni in podarite svojim najbližjim nepozabno doživetje v Planici!

POGOSTA VPRAŠANJA

Spodaj smo zbrali najbolj pogosta vprašanja glede letenja v vetrovniku.
Predhodna rezervacija za letenje v vetrovniku je obvezna. Rezervacijo oziroma nakup izvedete preko spleta. V kolikor imate darilni bon, pa svoj termin rezervirate preko telefona ali elektronske pošte.
Ob prihodu v Planico se najprej oglasite na recepciji v osrednjem objektu (okrogel objekt nasproti letalnice), kjer vas bodo sprejeli inštruktorji in vas seznanili z nadaljnimi navaodili. Priporočamo, da ste v Planici vsaj 10 min prej.

Celotno doživetje v vetrovniku traja približno 45 min. Najprej vam bodo inštruktorji razložili pravila in celoten postopek za varno letenje. Nato boste prejeli opremo (čelado, kombinezon in čepke za ušesa). Sledi odhod v vetrovnik, kjer boste leteli 3x po 1 minuto ali 2x po 1 minuto.

Vso potrebno opremo boste prejeli pri nas. Naši inštruktorji vam bodo pripravili čelado in kombinezon, ki ga boste oblekli preko svoji oblačil. Predlagamo le športna oblačila in obutev. Dolgi lasje naj bodo speti v čop.
Za letenje v vetrovniku ne potrebujete dodatnega predznanja. Naprava je primerna za udeležence, ki nimajo psihofizičnih težav, povezanih z višino in bi uporaba naprave zanje ali za druge predstavljala zdravstveno ali kakršnokoli drugo nevarnost ali tveganje. Telesne omejitve so povezane predvsem z minimalno in maksimalno telesno težo in višino.

Minimalna starost: 6 let
Minimalna telesna teža: 20 kg
Maksimalna telesna teža: 100 kg
Maksimalna telesna višina: 2 metra
Pri letenju v vetrovniku je potrebno upoštevati določene zdravstvene omejitve, in sicer:
1.Osebe, ki so pod vplivom alkohola, drog ali drugih substanc, ki zmanjšujejo psiho-fizične sposobnosti
2.Osebe, ki imajo poškodbe hrbtenice
3.Osebe s povišanim krvnim tlakom ali boleznimi srčno-žilnega sistema
4.Nosečnice
5.Osebe z epilepsijo
6.Osebe, ki so imele operativni poseg pred manj kot šestimi meseci
7.Osebe, ki so imele operativni poseg na očeh pred manj kot tremi meseci
8.Gibalno ovirani – potrebno jih je opozoriti na možnost povzročanja bolečin – udeležba samo na lastno odgovornost – obvezna predhodna najava
Letenje v vetrovniku je varna aktivnost, saj ste ves čas pod budnim nadzorom strokovnega in usposobljenega osebja.
Vetrovnik ima spodaj posebno prožno varnostno ponjavo, ki omogoča, da letalec varno pristane ali pade nanjo. Vaš celoten polet bosta spremljala operater vetrovnika in inštruktor. Višina letenja bo tako znašala približno 2 metra nad tlemi. Sicer je možno leteti tudi višje, vendar za začetnike to ni primerno.
Vetrovnik obratuje večinoma med vikendi. Predlagamo, da preverite proste termine pod gumbom “Rezerviraj” ali pa nas pokličite oziroma pošljite e-mail.
Za skupine je mogoč dogovor o rezervaciji izven obratovalnega časa. Minimalno število oseb v skupini je 10. V eni uri se v vetrovniku zvrsti 6 oseb.
Niste našli vseh informacij?

Pokličite ali pišite nam in z veseljem vam bomo pomagali.