Spletna kamera
Virtualni sprehod
en sl
en sl

Pisalo se je leto 1934 …

Fenomen smučarskih poletov je leta 1934 sprožil pravo planiško senzacijo. Iz majhne neznane dežele je v svet odletela novica, da je bil ravno tukaj postavljen svetovni rekord. Planica se je zavihtela na vrh športnega zemljevida.

Dve magični meji

Tu smo bili prvič priča poletu prek sto in dvesto metrov ter drugim zgodovinskim trenutkom. Sedaj lahko te izjemne prelomnice doživite v muzeju, ki je posvečen zgodovini smučarskih skokov in poletov!

Planiški muzej se nahaja v osrednjem objektu Nordijskega centra Planica. V njem je zbrana dediščina slovenskega nordijskega smučanja. Spoznate lahko junake svetovne skakalne elite, tehnični razvoj skakalnice, opremo, ki se je uporabljala v posameznih obdobjih in ogromno drugih zanimivosti razvoja smučarskih poletov.

Večna slava Stanka Bloudka

Prvo nadstropje je posvečeno obdobju Bloudkove velikanke, njenim snovalcem in športnim junakom.

Obdobje letalnice bratov Gorišek

Drugo nadstropje je namenjeno obdobju letalnice bratov Gorišek in novejšemu obdobju doline pod Poncami.

Poletite kot pravi letalni asi

V sklopu muzeja sta vam na voljo tudi dva simulatorja skokov. Preizkusite se v vlogi smučarskega skakalca!

Da bo vaša izkušnja še zanimivejša, smo vam pripravili interaktivno postajo, kjer se boste lahko preizkusili v sojenju smučarskih skokov.

Na hologramu lahko opravite pogovor z junaki Planice –  Petrom Prevcem, Jurijem Tepešem, Francijem Petkom, Miranom Tepešem, Walterjem Hoferjem in drugimi!

OGLEJTE SI GALERIJO