Spletna kamera
Virtualni sprehod
en sl
en sl

Produktiven trening je ključen

V svetu in pri nas strokovnjaki z različnih področij obravnavajo problematiko sodobnega vrhunskega in kakovostnega športa. Del sodobnega procesa športne vadbe so tudi priprave športnikov izven kraja bivanja.  Kakovostne priprave športnikov izven kraja bivanja temeljijo na dejstvu, da je moč produktivno trenirati le, če ustvarimo pogoje za produktiven trening.

Bodite pripravljeni

Šport se je v zadnjih nekaj desetih letih močno spremenil. Zato mora trener skrbeti za športnikovo tehniko in taktiko, poleg tega pa je ključnega pomena tudi kondicijska priprava športnika, ki temelji na izboljšanju motoričnih sposobnosti.

Zagotovite si najboljše pogoje

Nordijski center Planica zagotavlja vrhunske trenažno-nastanitvene pogoje za trening posamezne športne panoge in služi kot bazično–pripravljalni center za vse športne panoge, ki v različnih obdobjih periodizacije potrebujejo trenažno-nastanitvene pogoje za uresničevanje svojih ciljev, ki jih lahko dosežejo v okolju.

Vse, kar potrebujete

Nordijski center Planica, katerega del je Olimpijski športni center, ponuja vse potrebne zmogljivosti za popolne športne priprave. Tu se nahajajo: športna dvorana, prilagojen fitnes center za razvoj moči, sobe za višinsko prilagojeno klimo, savne, zunanja igrišča za najrazličnejše športe ter številne slikovite kolesarske in pohodniške poti.

Višinske sobe

Spi visoko – treniraj nizko je metoda treninga, ki jo lahko izvajate v Planici. Višinske priprave so v svetu športa eden od načinov priprav na tekmovanja. V hipoksičnih razmerah, ki jih simuliramo v višinskih sobah, vplivamo na fiziološke in biokemijske adaptacijske mehanizme v telesu, posledica tega pa je dvig fizioloških sposobnosti športnikov. V Planici lahko simuliramo višinske razmere v desetih sobah (20 ležišč) – do 6000 metrov nadmorske višine –, poleg tega pa višinske razmere lahko pripravimo v testirnici – do 6000 nadmorske višine – in v športni dvorani – do 2500 metrov nadmorske višine.

VEČ O VIŠINSKIH SOBAH

Povprašajte po individualiziranem programu

Po posebnem dogovoru vam lahko pripravimo individualiziran program prehrane, testiranje motoričnih sposobnosti, ki nam bo pomagalo določiti vadbeno intenzivnost ter preverjati športnikov napredek, fizioterapevtske tretmaje, predavanja o zdravi in pravilni športni prehrani, višinskem treningu, s področja dopinga v športu, medijske prepoznavnosti športnikov …

Pomen bazičnih priprav

Ta program je za nas zelo pomemben, saj želimo, da poleg smučarskih skokov in tekov Planica postane prepoznavna športna destinacija za bazične priprave športnikov. Planica in njena okolica s svojo lego in odlično alpsko klimo zagotovo predstavljata optimalno destinacijo za pripravo športnikov tako v ekipnih športih (nogomet, košarka, rokomet, odbojka) kot v individualnih športnih disciplinah.

ŽELIM TRENIRATI V NC PLANICA

    Kontakt

    Pokličite oziroma obiščite nas ali pa se povežite z ustrezno osebo. V vsakem primeru ste lepo vabljeni v Planico!

    E-naslov: info@nc-planica.si
    Telefonska številka: +386 (0)31 689 806