Spletna kamera
Virtualni sprehod
sl
sl

FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2023

Planica bo tradicionalno prizorišče FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, tokrat med 30. marcem in 2. aprilom 2023.

Štiriinštirideseta sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih bo rekordno dolga in se bo končala šele prvi aprilski konec tedna. Na tradicionalno vsakoletnem največjem športnem prazniku v Sloveniji znova pričakujemo dolge polete najboljših letalcev na svetu, Letalnica bratov Gorišek pa bo znova pripravljena za rekordne dolžine.

V četrtek bomo v družbi številnih otrok spremljali uradni trening in kvalifikacije, v petek sledi posamično tekmovanje, vrhunec pa v dolini pod Poncami vedno prinese sobotno ekipno tekmovanje. Sezona se bo tradicionalno zaključila z nedeljsko posamično tekmo najboljših skakalcev zimske sezone 2022/23, katere prvi vrhunec bo prineslo FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju med 21. februarjem in 5. marcem 2023.

Več informacij

Z velikim veseljem lahko rečemo: Neustrašne orle bomo spremljali v živo! Tako je, v družbi prijateljev in ob zvokih Planiških fanfar bomo glasno navijali za naše junake.
Dobrodošli doma. Dobrodošli v Planici.

Vstopnice lahko kupite na: 

http://www.planica.si/sl

Podroben program: http://www.planica.si/sl/program

Četrtek, 30. 3. 2022
Kvalifikacije

Petek, 31. 3. 2022
Posamična tekma

Sobota, 1. 4. 2022
Ekipna tekma

Nedelja, 2. 4. 2022
Posamična tekma