Spletna kamera
Virtualni sprehod
en sl
en sl

FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023: Dogodek stoletja – 21. februar 2023 do 5. marca 2023

 

Športni raj

 

FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023 bo potekalo od 21. februarja 2023 do 5. marca 2023 na najlepšem prizorišču v zgodovini svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju, v Planici in Kranjski Gori. Tekmovalno prizorišče je umeščeno v športni raj pod Poncami s čudovitim pogledom na Julijske Alpe.

 

Tekmovanja, slovesnosti in pester spremljevalni program

Na voljo so dnevne in večdnevne vstopnice. Navijači bodo lahko spremljali najmanj dve tekmi na dan, bogat glasbeni program in številne dogodke na različnih prizoriščih. Spektakel bodo tudi podelitve odličij v Planica Nordijskem parku v Kranjski Gori, na t.i. Medal plaza, kjer bo 21. februarja 2023 potekala tudi otvoritvena slovesnost.

V teku na smučeh bomo spremljali dvanajst končnih odločitev, v smučarskih skokih sedem, v nordijski kombinaciji pa pet. Posebej velja omeniti prvo tekmovanje mešanih ekip v nordijski kombinaciji na tekmah svetovnega prvenstva.

Več informacij

24 novih svetovnih prvakov

Razglasili bomo 24 svetovnih prvakov in še dvakrat toliko prejemnikov srebrnih in bronastih odličij v treh panogah: v teku na smučeh, nordijski kombinaciji in smučarskih skokih.

Nakup vstopnic

Za obiskovalce:

Več o programu si lahko preberete tukaj: https://www.planica2023.si/program

Vstopnice so na voljo tukaj: https://www.cts.eventim.si/campaign/planica2023

 

Dobrodošli doma, dobrodošli v Planici!

 

Video 1: https://www.youtube.com/watch?v=sW5i_X6Gu6k&t=17s

Video 2: https://www.youtube.com/watch?v=eLTxoRk1GiI