Spletna kamera
Virtualni sprehod
sl
sl

VODENI OGLEDI NORDIJSKEGA CENTRA PLANICA

Spoznajte dolino pod Poncami od blizu!

"Planica, Planica,
snežena kraljica!
Le kdo je ne pozna - lepoto iz snega!"

Avsenik

Čudoviti
razgledi

Dih jemajoči razgledi v osrčju najslikovitejše alpske doline v Sloveniji – doline pod Poncami se vam bodo zagotovo vtisnili v spomin.

BOGATA
ZGODOVINA

Planica je sinonim za pogum, inovativnost in razvoj. Najverjetneje je tudi zaslužna za premik v miselnosti, da človek na smučeh lahko leti. Spoznajte mejnike, zaradi katerih bo Planica za vedno zapisana v zgodovino nordijskega športa.

izjemna
arhitektura

Nordijski center Planica je edinstven športni kompleks, ki krepi prepoznavnost Slovenije v mednarodnem okolju na področju športa in športne infrastrukture. Premišljena vpetost centra v naravno okolje pa predstavlja svojevrsten slovenski arhitekturni dosežek na katerega smo lahko izjemno ponosni!

IZBERITE SVOJ VODENI OGLED PO PLANICI

PO PLANIŠKEM ZAKULISJU

Klasični vodeni ogled Nordijskega centra Planica

Trajanje: 1,5 ure

Potek ogleda:

Vodeni ogled zajema ogled osrednjega objekta za smučarske teke, notranjih tekaških prog v podzemnem snežnem tunelu, ogled obeh vetrovnikov in razgled z razgledne ploščadi. Skupaj z vodnikom si ogledate tudi vse skakalnice in se s sedežnico peljete na vrh letalnice bratov Gorišek. Sledi povratek s sedežnico.

*Že od 11 EUR (z DDV) dalje.
*Za skupine nad 10 oseb velja vsaka 10.vstopnica brezplačno.

PO SLEDEH PLANIŠKIH JUNAKOV

Klasični vodeni ogled z ogledom planiškega muzeja skokov in poletov

Trajanje: 2 uri

Potek ogleda:

Vodeni ogled zajema ogled osrednjega objekta za smučarske teke, notranjih tekaških prog v podzemnem snežnem tunelu, ogled obeh vetrovnikov in razgled z razgledne ploščadi. Skupaj z vodnikom si ogledate tudi vse skakalnice in se s sedežnico peljete na vrh letalnice bratov Gorišek. Sledi povratek s sedežnico. Po končanem ogledu nordijskega centra sledi še ogled muzeja skokov in poletov. V sklopu muzeja se nahaja tudi simulator, kjer se lahko preizkusite tudi v vlogi smučarskega skakalca.

*Že od 15 EUR (z DDV) dalje.
*Za skupine nad 10 oseb velja vsaka 10.vstopnica brezplačno.

NA KRILIH POGUMA

Vodeni ogled po planiškem muzeju skokov in poletov

Trajanje: 1 ura

Potek ogleda:

Vse o rekordih in kako smo prvič preleteli sto in kasneje dvesto metrov ter o bogati zgodovini Planice in razvoju skakalnega športa izveste na vodenem ogledu po planiškem muzeju. V sklopu muzeja se nahaja tudi simulator, kjer se preizkusite v vlogi smučarskega skakalca. Sledi še 20-minutni ogled filma o Planici.

CENA: 10 EUR (z DDV) osebo (min. 4 osebe)
*Za skupine nad 10 oseb velja vsaka 10.vstopnica brezplačno.

VODENI OGLED Z OKREPČILOM NA VRHU LETALNICE BRATOV GORIŠEK

Trajanje: 2,5 ure
(min. 10 oseb)

Potek ogleda:

Vodeni ogled zajema ogled osrednjega objekta za smučarske teke, notranjih tekaških prog v podzemnem snežnem tunelu, ogled obeh vetrovnikov in razgled z razgledne ploščadi. Skupaj z vodnikom si ogledate tudi vse skakalnice in se s sedežnico peljete na vrh letalnice bratov Gorišek,kjer vas čaka prigrizek.
Vaš vodeni ogled pa lahko zaključimo kar na vrhu največje letalnice na svetu, kjer vam bomo postregli s kavo in manjšim prigrizkom.
Razgled z vrha planiške letalnice je naravnost fantastičen!
Ob naletu planiške letalnice se nahaja ogrevalni objekt, kjer v času svetovnega pokala v smučarskih poletih svoj prostor sicer najdejo skakalci, ko se pripravljajo na svoj polet. V tem prijetnem ambientu se boste okrepčali tudi vi.

URNIK

Urnik je odvisen od odpiralnega časa centra. Odpiralni čas si lahko pogledate pod stranjo info-odpiralni časi. Obvezna je predhodna prijava.

JEZIKI

Naši vodniki lahko vodeni ogled izvedejo v slovenskem, angleškem, nemškem, hrvaškem ali španskem jeziku.

IZHODIŠČE

Zbirno mesto je 15 minut pred pričetkom ogleda v osrednjem objektu za smučarske teke (okrogel objekt nasproti letalnice).

PREPUSTITE SE ADRENALINU IN DOŽIVITE NEKAJ VEČ...

DISK GOLF

Vaša nova najljubša aktivnost! Občudovali boste lepote doline pod Poncami medtem ko boste igrali in se zabavali.
Ste pripravljeni, da preletite planiško letalnico in se prelevite v slovenske orle?

VETROVNIK

Ste se kdaj spraševali, kakšen bi bil občutek svobodnega letenja?
Uresničite svoje sanje in poletite v vetrovniku.
Niste našli vseh informacij?

Pokličite ali pišite nam in z veseljem vam bomo pomagali.