Spletna kamera
Virtualni sprehod
en sl
en sl

TEK NA SMUČEH

Slikovit razgled v Planici vas bo očaral!

Dnevno urejene tekaške proge

Snežna garancija

Različne težavnosti tekaških prog

Zakaj tek na smučeh?

Tek na smučeh je ena najlepših in okolju najprijaznejših oblik rekreacije. Zdravniki in drugi strokovnjaki uvrščajo tek na smučeh med najpomembnejše telesne aktivnosti. Poleg tega, da ugodno vpliva na vse vitalne funkcije našega organizma, zadovoljuje večno človeško potrebo po avanturi in odkrivanju nečesa novega.

Slikovit razgled v Planici vas bo očaral in vam nudil vse za lahkotno gibanje. Tudi če se na smuči podate le nekajkrat na leto, boste tek na smučeh zlahka osvojili!
tek_na_smuceh Planica2

Tecite v Planici!

Skupna dolžina tekaških prog znaša 25 kilometrov – razprostirajo se med Ratečami, Planico in Tamarjem. Idilične proge se raztezajo na nadmorski višini med 800 in 1.100 metri.

Proge so dnevno urejene na relaciji Rateče-Planica-Tamar (v kolikor to dopuščajo vremenske in snežne razmere).
Bi se radi naučili teči na smučeh oziroma izpopolnili svojo tehniko?

Šola teka na smučeh

Pridružite se naši šoli teka na smučeh in v idiličnem okolju v dolini pod Poncami osvojite prve samostojne korake na snegu ali dopolnite svoje znanje tudi na zahtevnejših terenih.
Za strokovno izvedbo tečajev skrbijo naši izkušeni učitelji teka na smučeh, ki vam v sproščenem vzdušju pomagajo do novega znanja.

Izbirate lahko med individualnimi urami ali skupinskimi tečaji za otroke in odrasle.
sola-tek-na-smuceh

Izposoja tekaške opreme

**Opremo za tek na smučeh si lahko vse dni v letu izposodite v Nordijskem centru Planica. Na voljo je oprema za začetnike in izkušene rekreativce vseh starostnih skupin.

Komplet tekaške opreme (smuči, čevlji in palice)

Komplet tekaške opreme - tečajniki NC Planica

Cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV)

Zemljevid tekaških prog

Tekaške proge v dolžini 25 km so urejene vsak dan za klasično in drsalno tehniko. Tekaška proga na relaciji Rateče (državna meja z Italijo) – Rateče (Ledine) – NC Planica – Tamar je v celoti povezana.
Slika 1: NC Planica
Slika 2: NC Planica – Tamar
Slika 3: Rateče (državna meja z Italijo) – Rateče (Ledine) – NC Planica

Zimska pravljica

Dolina pod Poncami je ena izmed najlepših alpskih dolin v Sloveniji. Obdana je z visokimi vršaci, ki omogočajo dih jemajoče razglede. Pozimi je bogata s snegom in predstavlja idealen kraj za sproščen oddih ali aktivno doživetje, ki vam bo ostalo v nepozabnem spominu.
POŠLJITE POVPRAŠEVANJE ZA TEK NA SMUČEH
Niste našli vseh informacij?

Pokličite ali pišite nam in z veseljem vam bomo pomagali.