Spletna kamera
Virtualni sprehod
sl
sl

6 zabavnih iger s planiško vsebino

4 točke z obogateno resničnostjo (AR)

Vključeno darilo!
Panoramska vožnja s sedežnico na vrh Letalnice!

Izjemno skrivnosten zaključek igre na vrhu Letalnice

Novo doživetje v Planici!

V Planici smo za vas pripravili novo interaktivno igro Junaki Planice, ki vas s sedežnico popelje na sam vrh Letalnice. V 60-minutnem doživetju odkrijte, kdo so skrivni junaki in se podajte na edinstveno dogodivščino po Planici.
Gre za zabavno mobilno aplikacijo, ki vas bo popeljala po šestih lokacijah doline pod Poncami. Kar štiri od teh pa vas bodo spoznale s tehnologijo obogatene resničnosti (AR) in vam omogočile nov pogled na skakalnice in gorovja, ki vas obdajajo.
Ste si kdaj želeli poleteti na letalnici bratov Gorišek? Z AR tehnologijo vam bo to uspelo … no, skoraj.
Vas je malo strah? Ni potrebe, saj je igra je primerna za vse starosti in fizične zmogljivosti.

Kdo so junaki Planice? Kje se skrivajo?

V Planici se lahko pohvalimo s številnimi junaki. In ne samo z našimi navdihujočimi orli. Ste se kdaj vprašali kdo je junak, ki je izvedel načrte za gradnjo Planice? Kdo pa so tisti, ki napenjajo svoja sokolja očesa, da so dolžine skokov ocenjene pravilno?
Junaki Planice so vsi tisti, brez katerih Planica, kot jo poznamo danes, ne bi mogla obstajati. Z našo novo igro vam ponujamo, da jih podrobno spoznate in se z njimi odpravite na edinstveno doživetje, kjer boste spoznali Planico v novi (in zabavni) luči.

Kje in kako poteka igra?

Igra traja približno eno uro in vas popelje po celotnem območju Planice.

Gre za linearno geo-lokacijsko igro (igra vas vodi po vrsti od ene točke do druge) odkrivanja junakov, ki vas pripelje do najbolj atraktivnih točk, kjer vas postavi pred zabavne preizkušnje.

Na vsaki točki morate ugotoviti, kateri junak vas nagovarja na podlagi nalog, ki jih opravlja. Če ste v posamezni igri uspešni, boste junake spoznali in se prelevili v njih. Nato boste pot lahko nadaljevali do nove točke, ki vas sooči z novim izzivom.

Kje najdem igro?

 • Nakup vstopnice

  Z nakupom vstopnice na recepciji NC Planica prejmete unikatno kodo za vstop v aplikacijo.

 • Pričetek igre

  Aplikacija vas vodi po šestih različnih točkah po Planici. Na teh točkah spoznate šest osrednjih zgodb, ki predstavljajo:
  - pomembne zgodovinske mejnike, ki so zaznamovali Planico,
  - osebe, ki so pomembno vplivale na razvoj pokrajine,
  - objekte, ki sestavljajo nordijski center,
  - naloge, ki jih opravljajo različni deleženiki,
  - bogato naravno in kulturno dediščno, ki objema območje,

 • Izjemna atrakcija

  Igra vas popelje tudi na veličastno vožnjo s sedežnico na sam vrh planiške letalnice, kjer se zgodi tudi veliki zaključek igre.

 • Skrivnosten zaključek

  Na koncu boste morali uporabiti vse znanje (in značke!), ki ste ga nabrali v igri, saj lahko le tako odklenete finale igre. Kaj točno se zgodi na koncu, pa naj ostane skrivnost, saj bo tako raziskovanje Planice bolj zabavno.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE
Niste našli vseh informacij?

Pokličite ali pišite nam in z veseljem vam bomo pomagali.