Spletna kamera
Virtualni sprehod
en sl
en sl

NOVO: DISK GOLF

Vaša nova najljubša poletna aktivnost!

Doživetje med alpskimi vršaci

Disk golf vas bo zagotovo navdušil, saj vas bo igra popeljala skozi idilično dolino pod Poncami. Občudovali boste lepote Planice, medtem ko boste igrali in se zabavali.

prekrasni razgledi v osrčju doline pod Poncami

izziv za celo družino ali skupino prijateljev

igrivo, aktivno, zabavno in sproščujoče

atraktiven zaključek v izteku planiške letalnice

Kupi vstopnico za disk golf park

O disk golfu...

Disk golf je igra, ki je zelo podobna tradicionalnemu golfu, le da namesto udarjanja žogice v luknjo, mečemo frizbi (leteči disk) v posebej oblikovano kovinsko košaro.
Cilj je enak: končati progo s čim manj meti.
Drevesa, grmičevje in razgiban teren okoli poti leta diska predstavljajo pravi izziv za igralca.

Igra disk golfa je povsem primerna za vse generacije, saj predhodno znanje ni potrebno. Aktivnost je odlična izbira tudi za večje skupine ali teambuildinge, saj spodbuja sodelovanje (fair play), krepi koncentracijo in poskrbi za aerobno vadbo.

Igra disk golfa traja približno 60 min

Predhodna rezervacija ni potrebna

Vse informacije dobite na recepciji osrednjega objekta

Priporočamo športna oblačila in obutev

POGOSTA VPRAŠANJA

Spodaj smo zbrali najbolj pogosta vprašanja glede igranja disk golfa.
Disc Golf je igra zelo podobna tradicionalnemu golfu, le da namesto udarjanja žoge v luknjo, mečemo Frizbi (leteči disk) v posebej oblikovano kovinsko košaro. Cilj je isti: končati progo v čim manj metih. Po začetnem metu iz izmetne cone, igralec vsak naslednji met začne na mestu, kjer je pristal prejšnji Frizbi. Drevesa, grmičevje in razgiban teren okoli poti leta diska zagotavljajo izziv za golfista. Luknja je zaključena ko po “putt-u” disk pristane v košu.
Disk golf se lahko igra kot popoldanski družinski sprehod v naravi, kot službeni »team building«, kot vikend druženje upokojencev, šolska športnodnevna dejavnost in še bi lahko naštevali. Nikakor pa ne moremo mimo tekmovalnega dela disk golfa, ki zahteva reden trening, psihološko pripravo ter tekmovalni duh. Profesionalci namreč pri igri na progi z 18-imi luknjami lahko naredijo od 4 do 8 kilometrov kar traja tudi do 3 ure.
Rezervacija za igro disk golfa ni potrebna. V kolikor gre za večjo skupino (20 ali več oseb), potem priporočamo predhodno rezervacijo preko telefona ali e-maila.
Za tekoči potek igre se priporočajo skupine po 3-5 igralcev, ki igrajo naenkrat. V kolikor je skupina večja, se igralci razdelijo v skupine, ki si sledijo v nekajminutnem razmiku. Zmaga igralec, ki igro zaključi z najmanj meti.
Pri igranju disk golfa potrebujete le disk oziroma frizbi. V kolikor nimate svojega, si ga lahko izposodite pri nas.
Priporočamo vam le športna oblačila in obutev.
Čas, ki ga boste porabili za eno igro je odvisen od vašega znanja in hitrosti vašega premikanja (hoje) po igrišču. Začetniki v povprečju zaključijo igro v roku 60 min.
1- Namen igre je, da disk pride iz izmetne cone do koša s čim manj meti. Uporabljate lahko različne diske.
2- Po začetnem metu igro nadaljuje igralec, ki ima disk najdlje od koša. Naslednji met se izvaja izza mesta, kjer se je disk pri prejšnjem metu ustavil. Igralec meče disk tolikokrat, dokler le-ta ne pristane v košu.
3- Igralec, ki vrže disk, lahko po izmetu prestopi izmetno točko, razen ko je od koša oddaljen 10 metrov ali manj.
4- Proga je zaključena, ko disk konča v košu. Igralec, ki je končal vse proge z najmanj meti, je zmagovalec runde.
5- Bodite prijazni do ostalih uporabnikov na področju in zapustite igrišče v brezhibnem stanju.
Disk golf obratuje vsak dan od meseca maja pa do konca jeseni. V kolikor niste prepričani o prostih terminih, nas pokličite ali nam pošljite e-mail.
Za skupine priporočamo predhodno rezervacijo igrišča, saj vam bomo le tako lahko zagotovili prost poligon.
Niste našli vseh informacij?

Pokličite ali pišite nam in z veseljem vam bomo pomagali.